- Yerleri silerken sirke kullanın.
- Evcil hayvanların yiyecek ve içecek kaplarını düzenli olarak yıkayın.
- Ev içindeki kokuları gidermek için karbonat kullanın.
- Evcil hayvanınızı fırçalayın.
- Mutfak ve banyo temizliğinde güçlü kimyasallardan kaçının.
- Tuvalet temizliği için sirke kullanın.
- Evcil hayvanınızın yatağını yıkayın.
- Camlarınızı limonlu suyla silin.
- Evcil hayvanınızı önerilen şekilde yıkayın.
- Lekeleri karbonat, hidrojen peroksit ve sıvı sabun ile çıkartın.
- Kedi kumu kutunuzu artırarak temizliği kolaylaştırın.
Evcil hayvanların bulunduğu evlerin temizlik süreçlerinde dikkat edilmesi gereken ekstra unsurlar yer alır. Evcil hayvanlar için tehlike arz etmeyen temizlik malzemelerinin kullanılması gerekir. Ayrıca onların etrafta bırakabileceği kirlerin önlenmesi için özen gösterilmesi gereken belirli temizlik kuralları da vardır. Sizlerle paylaştığımız temizlik önerilini uygulayarak hem evcil hayvanlarınız için güvenli bir yaşam alanı sağlayabilir hem de onların evleri fazla kirletmesinin önüne geçebilirsiniz.
Yerleri silerken sirke kullanın.
Yerlerin silinmesi sırasında su ile karıştırılan hazır temizlik malzemeleri içerisinde güçlü kimyasallar yer alabilir. Bu kimyasalların, evcil hayvanların sağlığı üzerinde yıpratıcı etkileri bulunabilir. Bu tehlikenin önüne geçmek için yerlerin silinmesi sırasında, suya sirke karıştırmaya başlayabilirsiniz.
Sirke, yerlerin silindiği suya karıştırıldığında zararlı mikroorganizmaların yok edilmesine yardımcı olur. Sirkenin kokusu, su ile karıştırıldığında azalır ve zararlı bir etkisi bulunmaz.
Evcil hayvanların yiyecek ve içecek kaplarını düzenli olarak yıkayın.
Evcil hayvanların hastalanmasına neden olabilen durumlar arasında, zararlı mikroorganizmalar ile temas etmiş yiyecekler, ilk sıralarda yer alır. Yiyecek ve içecek kaplarının düzenli olarak temizlenmemesi, bu alanlarda zararlı mikroorganizmaların birikmesine neden olabilir.
Düzenli olarak, sıcak su ve sabun yardımıyla bu kapların yıkayın. Sabunun tamamıyla durulandığından emin olun ve evcil hayvanlar tekrar kullanmadan önce iyice kurutun.
Ev içindeki kokuları gidermek için karbonat kullanın.
Aromalı ve parfümlü temizlik malzemeleri kullanmak yerine karbonatı deneyebilirsiniz. Karbonat sürülen yüzeylerin kötü kokulardan arınması sağlanır. Karbonat kullanımını, haftalık ev temizliğinin bir parçası haline getirebilirsiniz.
Evcil hayvanınızı fırçalayın.
Kedi ve köpek gibi bazı evcil hayvanların kürkleri, düzenli fırçalama gerektirir. Düzenli bir fırçalama süreci, dökülen tüy miktarlarının azalmasına yardımcı olur. Evcil hayvanınızın kürkünü fırçalamak hem onları rahatlatır hem de sizin için temizliği kolaylaştırır. Fırçalama sıklığını, evcil hayvanınızın türüne ve özel ihtiyaçlarına bağlı olarak belirleyebilirsiniz.
Mutfak ve banyo temizliğinde güçlü kimyasallardan kaçının.
Mutfak ve banyoda bulunan yüzeyler, temizlikteki en güçlü kimyasalların kullanıldığı alanlardır. Bu yüzeylerden kullanılan güçlü kimyasallar, evcil hayvanların sağlığını kötü yönde etkiler. Kimyasal maddeler yerine karbonat ve tuz karışımı ile banyo- mutfak temizliğini tamamlayabilirsiniz. Banyo ve mutfak yüzeylerine karbonat- tuz karışımını serpiştirin ve ıslak bir bez ile silin. Tüm kirlerin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.
Tuvalet temizliği için sirke kullanın.
Tuvalet temizlik malzemeleri, en az banyo yüzeylerinde kullanılan unsurlar kadar tehlikeli kimyasallardır. Bu nedenle evcil hayvanların bulunduğu evlerde, zararsız alternatifleri ile tuvalet temizliğinin tamamlanması önerilir.
Sirke, tuvalet temizliğinde etkili ve güvenilir bir seçenektir. Tuvaletlerin temizlik sürecinde sirke ve su yardımıyla oluşturduğunuz bir karışım kullanabilirsiniz.
Evcil hayvanınızın yatağını yıkayın.
Evcil hayvanların uyuması için ayırdığınız köşenin düzenli temizliği, onların sağlığı için oldukça önemlidir. Yataklarının düzenli olarak yıkanması ve yataklarının koyulduğu köşenin havalandırılması gerekir. Yıkamadan sonra, evcil hayvanınız ile temas eden tüm eşyaların tamamıyla durulandığından emin olmalısınız. Düzenli olarak temizliği yapılan evcil hayvan yatakları, koku yapmaz ve hijyen standartlarına uygun bir alan niteliği kazanır.
Camlarınızı limonlu suyla silin.
Evinizin cam temizliği sırasında güçlü kimyasallar kullanmak istemiyor, ancak parlak bir görünüm elde etmeyi hedefliyorsanız limonlu su uygulayabilirsiniz. Camdaki tüm kirin ve tozun arındırılmasını sağlayan limonlu suyla temizliği tamamlayabilirsiniz.
Evcil hayvanınızı önerilen şekilde yıkayın.
Evcil hayvanların cilt dokusu ve tüylerinin sık yıkanması, sağlıklarını tehdit edebilir. Farklı evcil hayvan türleri arasında, önerilen yıkama sıklıkları ve şekilleri değişiklik gösterir. Kendi evcil hayvanınız için ideal sıklığı ve yöntemi öğrenerek düzenli bir rutin oluşturabilirsiniz.
Lekeleri karbonat, hidrojen peroksit ve sıvı sabun ile çıkartın.
- 10 ml. sıvı sabun
- 40 ml. %3’lük hidrojen peroksit
- Leke büyüklüğüne uygun miktarda karbonat
Lekelerin doğal yollarla çıkartılması için yukarıdaki malzemeleri karıştırabilirsiniz.
Kedi kumu kutunuzu artırarak temizliği kolaylaştırın.
Yaşam alanının iki farklı noktasında kedi kumu kutusu bulunması, etrafı kirletme risklerini azaltır. Bir kediniz varsa, evin iki noktası için kedi kumu kutusu alabilirsiniz.
Yorum Yap