Kurumuş kan lekesi, hiç kimsenin karşılaşmak istemediği ancak bir şekilde karşılarına çıkan sorunlardan birisidir. Evin ve ofis gibi her türlü yaşam alanın her bir köşesinde bu sorunla yüzleşebilirsiniz. Kan lekesini oluştuğu anda fark edemeyebilir veya temizlik sürecine hemen başlayamayabilirsiniz. Böyle bir durumda kurumuş kan lekesinin oluştuğu yüzeyden çıkartılması için farklı temizlik yöntemleri bulunmaktadır.
Koltuktaki Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?
Koltuklar, kan lekelerinin sıklıkla karşılaşıldığı noktalardan birisidir. Lekenin temizliği sırasında koltuk kumaşına zarar vermeden ve rengini bozmadan hareket etmek oldukça önemlidir. Hem koltuk yüzeyinde kalıcı bir zarar yaratmamak hem de lekenin tamamıyla çıkmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz malzemeler ve yöntemler bulunmaktadır.
Kanın ince aralıklara ve gözeneklere kolaylıkla sızabiliyor olması, temizlik sürecini zorlaştıran özelliklerinden birisidir. Koltuk gibi kumaşların sadece yüzeylerindeki değil, derinine işlemiş kan lekelerinin de çıkartılması gerekir.
Tuz ve su, oldukça basit, herkesin erişiminde olan malzemelerdir. Koltuktaki kurumuş kan lekesini çıkartmak için ihtiyacınız olan temel unsurlar bunlardır. Bolca tuzu, az bir miktarda ılık su ile birleştirerek macunumsu bir karışım oluşturun. Oluşan bu karışım, üzerinden belirli bir süre geçmiş ve kurumuş kan lekeleri üzerinde harika sonuçlar yaratmaktadır. Koltuk üzerindeki lekenin tamamını kaplayacak şekilde macunumsu karışımı uygulayın. Bu karışımı koltuk üzerinde beş ila on dakika arasında bekletin. Daha sonra bulaşık süngeri veya bir bez yardımıyla lekeli yüzeyi ovalayın. Kurumuş kan lekesinin koltuk kumaşından kolaylıkla ayrıldığını göreceksiniz. Temizlik sonunda, tuz ve su karışımının kalıntılarından kurtulmak için temiz, nemli bir bez kullanabilirsiniz. Koltuk yüzeyini bu bezle silerek kurumuş kan lekesine dair son izleri de yok etmeyi başarabilirsiniz.
Halıdaki Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?
Halıdaki kan lekeleri, koltuğa oranla daha geç fark edilebilir. Sürekli göz önünde olmadığı için halının bir köşesine sıçramış kanı uzun süreler sonra bulabilirsiniz. Ayrıca halı yüzeyi geniş bir alan olduğu için kan gibi sıvılar daha kolay ve hızlı yayılacaktır. Bu durum, oluşan lekenin daha geniş bir bölgeye yayılmış şekilde bulunmasına neden olabilir.
Halı üzerinde oluşmuş lekenin büyüklüğü ne kadar olursa olsun uygulayabileceğiniz bir yöntem bulunmaktadır. Diş macunu, bu temizlik yöntemini uygulamak için ihtiyaç duyacağınız temel unsurdur. Halı üzerindeki kurumuş kan lekesini çıkartmak için gerekli diş macunu miktarı, lekenin büyüklüğüne bağlı olarak değişmektedir. Lekeli bölgeyi tam olarak kaplayacak miktarda diş macunu sürmek gerekmektedir. Bu bilgiyi ve karşılaştığınız lekenin büyüklüğünü göz önünde bulundurarak ne kadar diş macununa ihtiyaç duyduğunuza karar verebilirsiniz. Halının lekeli kısmına yedirerek uyguladığınız diş macununu yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Diş macunu bu süreç içerisinde kurumuş kanın çıkartılması için gerekli etkiyi yaratacaktır. Temizlik süreci sonunda diş macunu kalıntılarından kurtulmak için temiz, nemli bir bez kullanabilirsiniz.
Yorum Yap