Ofisler, çalışanların gündelik yaşamlarının büyük bir kısmını geçirdikleri alanlardır. Bu çalışma alanlarının olabilecek en konforlu ve güvenli hale getirilmesi, iş sahiplerinin görevleri arasındadır. Ofis güvenliği denildiğinde hesaba katılması gereken unsurlar arasında ilk sırada, temizlik gelmektedir. Çalışma alanını paylaşan birey sayısına ve bu alanın büyüklüğüne göre yapılması gereken temizlik değişiklik gösterecektir. Çalışma düzeni, yapılacak olan temizliğin sıklığında da farklılıklar görülmesine neden olacaktır.
Koronavirüs döneminde temizliğin önemi daha da artmıştır. Bu hastalığa karşı güvenli bir çalışma alanı yaratmak için ofis temizliğine ekstra özen gösterilmesi gerekmektedir. Temizlik sürecinin, pandemi önlemlerini kapsayacak şekilde modifiye edilmesi önemlidir.
Ofis temizliği, sadece yerlerin silinmesi ve tozun alınması ile sınırlı değildir. Bu iki görev, temizliğin en sık yapılması gereken ve en büyük etkiyi yaratan kısımlarıdır. Ancak bunların yanı sıra, ofiste bulunan sandalye ve koltukların temizlenmesi, yıkanması gerekmektedir. Camların düzenli aralıklarla silinmesi, ofiste bulunan halıların da düzenli olarak yıkanması gerekir.
Ofis Temizliği Neden Önemli?
Yaşam alanlarının düzenli olarak temizliğinin yapılması, konfor ve sağlık açısından büyük önem arz etmektedir. Düzenli temizliği yapılmayan bir ofisin, hava kalitesinden çalışma performansına kadar her bir detayı, kötü yönde etkilenecektir. Hijyen standartlarının yüksek tutulması, sağlıklı bir çalışma alanı yaratacaktır. İş hayatını herkes için daha rahat bir hale getirecektir.
Ofisler, hedef kitlesini veya müşteri kitlesini bu çalışma alanında kabul ediyor ise, temizlik apayrı bir boyuta taşınmaktadır. Çünkü temizlik, sadece o yaşam alanını düzenli olarak paylaşan bireyler için değil, aynı zamanda şirketin dış ortama verdiği imaj için de yapılmaya başlanacaktır. Müşteri kitlesini ofislerine kabul eden kurumlar için en ufak alanların bile temizliği büyük bir önem kazanacaktır. Bu durum, gündelik olarak yaşam alanına girip çıkan kişi sayısının artmasına da neden olacaktır. Çalışma alanlarının kirlenme hızı artacak ve buna paralel olarak, temizlik sıklığının da arttırılması gerekecektir.
Ofis Temizliği Nasıl Yapılır?
Ofis temizlikleri, farklı sıklıklarda yapılması gereken işleri içermektedir. Örneğin her gün yapılması gereken belirli görevler arasında, yerlerin süpürülmesi, silinmesi, toz alınması ve tuvaletlerin temizlenmesi bulunmaktadır. Bu temizlik işlerinin gündelik olarak yapılmaması, ofisin hijyen standartlarında hızlı bir düşüş olarak kendini gösterecektir.
Daha seyrek olarak yapılması gereken temizlik işleri arasında ise, koltukların temizliği, halıların silinmesi, dış cephe ve iç cephe cam temizliği bulunmaktadır. Bu temizlik işlerinin gündelik olarak yapılması gerekmemektedir. Çalışma alanını paylaşan birey sayısı göz önünde bulundurularak düzenli aralıklarla yapılması yeterli olacaktır.
Her ofisin dizaynı ve çalışma şartları değişiklik göstermektedir. Bu dizayn ve çalışma alanının içeriği ile uyum gösterecek bir temizlik düzenin oturtulması oldukça önemlidir. Hesaba katılması gereken birçok değişkenin yer aldığı ofis temizliği sürecinde, profesyonel destek almak isteyenler için farklı hizmet kapsamları sunulmaktadır. Ofis temizliği hizmetleri, çalışma alanının temizlik ihtiyaçlarına ve gerekli sıklığa bağlı olarak belirlenmektedir. Profesyonel temizlik hizmetlerinden yararlanarak ofisleri herkes için sağlıklı, güvenli ve hijyenik ortamlar haline getirebilirsiniz.
Yorum Yap