Fabrika temizliği yapılırken, öncelikle ortakYemekhane Temizliği hizmeti, yemekhane ve mutfak alanlarının profesyonel ekipler tarafından düzenli olarak temizlenmesi işlemidir. Bu hizmet, yemekhane hijyenini ve güvenliğini sağlamak, bulaşıkları yıkamak, yüzeyleri dezenfekte etmek ve temizlik standartlarını korumak amacıyla sunulur. kullanım alanları, üretim alanları, tuvaletler, mutfak ve yönetim ofisi gibi alanlar ayrı temizlik uygulamaları vasıtasıyla yapılmalıdır. Bu bölümlerin temizliği için ekipler halinde ayrı olarak çalışılmalıdır. Bunun yanında bir alanda kullanılan bir temizlik malzemesi başka bir alanda kullanılmamalıdır. Mesela, tuvalet temizlenirken kullanılan temizlik malzemeleri, başka bir alana da temas ettirilmemelidir. Burada ekip şefi oldukça dikkatli davranmalıdır. Bu dikkatli davranma sonuç olarak kaliteli bir temizlik için olmazsa olmaz bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.